Cloudopslag voor veiligere en efficiëntere samenwerking

Zonder het misschien door te hebben, gebruikt vrijwel iedereen dagelijks de cloud. De cloud is een netwerk van servers dat voor diverse doeleinden gebruikt kan worden. Zo gebruiken onder meer services als Spotify, Facebook, Gmail en nog vele anderen de cloud.

De cloud wordt met namelijk gebruikt voor dataopslag. Dropbox is één van de grootste aanbieders van cloudopslag. Ten opzichte van lokale opslag op fysieke servers biedt cloudopslag diverse voordelen.

Overstappen op cloud

Voor zowel particulieren als zakelijke partijen is het goed om zo snel mogelijk over te stappen op cloudopslag van bijvoorbeeld Dropbox. Dropbox biedt opslag voor zowel particulieren (Dropbox Standard) en zakelijke partijen (Dropbox Business Standard/Advanced).

De voordelen zijn groot:

Altijd en overal bereikbaar

Data die is opgeslagen in de cloud kan overal en altijd bereikt worden. Het enige dat iemand nodig heeft is een internetverbinding en de juiste rechten. Dit maakt samenwerken veel makkelijker, zeker op afstand. Waar bij fysieke opslag vaak gebruikt moet worden van onbetrouwbare VPN-verbindingen, hoeft er voor gebruik van cloudopslag weinig bijzonders te gebeuren.

Thuiswerken en werken onderweg is op deze manier eenvoudig. Wijzigingen worden direct getoond, zodat werknemers op andere locaties direct kunnen zien wat er wordt veranderd.

Veiligheid

Cloudopslag van bijvoorbeeld Dropbox is zwaar beveiligd. Alleen personen met toegang kunnen de bestanden ook daadwerkelijk bereiken. Hoewel opslag op het internet misschien onveilig aanvoelt, is het in de praktijk vaak een stuk veiliger dan lokale opslag.

Niet langer is het risico van een crashende harde schijf of een schijf die gehackt wordt door verouderde of zelfs afwezige beveiliging.

Veel ruimte, weinig kosten

Nog een voordeel is dat je niet langer vastzit aan een gebrek aan ruimte. Het is niet nodig om een uitgebreid serverpakket aan te schaffen dat ook nog eens aan waarde verliest door de jaren heen.

In de regel betaal je met een cloudservice veel minder per eenheid schijfruimte dan bij lokale opslag.

Goedkoop Dropbox Business

Voor bedrijven bestaat Dropbox Business, waarbij gekozen kan worden tussen twee pakketten: Dropbox Business Standard en Dropbox Business Advanced. In Nederland is Moreval de preferred reseller van Dropbox, wat wil zeggen dat je bij Moreval tegen gereduceerde kosten een pakket kunt aanschaffen.

Je betaalt bij Moreval slechts voor tien maanden wanneer je een pakket van twaalf maanden afschaft. Dit betekent dat het Standard pakket slechts € 99,00 voor een jaar kost en het Advanced pakket € 149,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *