De Beste Energieleverancier voor Jou

 Het kiezen van de juiste energiemaatschappij lijkt een kwestie van kijken welke maatschappij het goedkoopste is. Stroom is immers stroom, toch? Het lijkt alsof je gewoon aanbiedingen ven Energie Direct en andere energiemaatschappijen kunt afwachten tot er een leuke actie voorbij komt. Maar is dit wel zo? Waar moet je nou op letten bij het afsluiten van je energiemaatschappij?

Tegen welke dingen kun je aanlopen? Hoe gaat het overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij in zijn werk? En is er nou echt maar één soort stroom of heb je hierin nog een aantal keuzes om te maken? Wij informeren je graag over dit soort dingen. We zijn geen experts maar doen wel ons best wat dingen op een rijtje te zetten.

Dingen om Op te Letten

Je bent misschien geneigd om alleen maar te kijken naar de prijs. Helemaal als er weer eens een aanbieding voorbij komt waarbij de maandpremie een stuk lager lijkt te zijn dan die van je huidige energieleverancier kom je misschien in de verleiding om snel over te stappen.

Dit is echter niet altijd verstandig. Natuurlijk is een lagere maandpremie mooi meegenomen, maar is dit de prijs die je uiteindelijk gaat betalen of komen daar nog allerlei kosten bij? Je moet namelijk ook rekening houden met jouw eigen energieverbruik. En zelfs al is die premie op dit moment voor jou het laagst, blijkt dit dan ook zo of is het alleen een lokketje en wordt het na de welkomstperiode duurder?

Mogelijke Problemen

Je kunt tegen een aantal dingen aanlopen met je energiemaatschappij. Allereerst kunnen sommigen zomaar de prijs verhogen. Kijk dus goed wat daarover in je contract staat en ga eventueel voor een contract waarin staat dat de prijs voor een bepaalde periode hetzelfde zal blijven. Zo ben je niet onderheven aan de grillen van jouw energiemaatschappij.

Verder is het altijd handig van tevoren al te kijken hoe het zit als je jouw contract wilt opzeggen. Vaak is het een bepaalde periode vastgezet en kun je daarna per maand opzeggen, maar dat is niet altijd duidelijk. Zoek dat goed uit. je wilt immers niet de kans lopen een goede deal te moeten missen omdat je voor een aantal jaar aan jouw dure maatschappij vastzit terwijl op alle andere plekken de prijzen dalen en je zo op een geweldige aanbieding had kunnen ingaan.

Overstappen

Mocht je toch besluiten dat jouw energiemaatschappij niet de goedkoopste is dan kun je besluiten over te stappen. Vaak biedt je nieuwe energieleverancier al aan dit voor je te regelen met je oude energiemaatschappij maar het is handig er zicht op te houden zodat je zeker weet dat je niet een aantal dagen zonder stroom komt te zitten.

Let er daarbij ook op voor hoe lang je een contract afsluit en of de kosten per maand vast zijn gezet of kunnen dalen of stijgen. De rente die je nu vastzet omdat hij heel goedkoop lijkt kan volgend jaar, als de prijzen overal zijn gedaald, ineens erg duur blijken. Maar je kunt ook juist een goede prijs hebben terwijl overal alle energieprijzen stijgen. Bedenk dus goed aan wat voor contract je vast gaat zitten en hoelang je dit contract wilt laten lopen.

Verlaag je maandlasten door eenvoudig energieprijzen te vergelijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *