Een blokhut in je tuin, dat wil jij toch ook!

Een plek voor jezelf, waar je kan ontspannen en je hobby kan beoefenen. Dit klinkt toch als muziek in de oren? Een huisje in je tuin is tegenwoordig niet meer alleen voor rommel. Dit kan ook gewoon een uitbreiding zijn van je huis. Zo kan jij samen met je zoon gezellig klussen in het blokhutje terwijl je vrouw binnen rustig tv kan kijken.

Een blokhut is tegenwoordig helemaal hip. Iedereen neemt er een. Een van de redenen hiervan is dat je veel flexibiliteit hebt bij het aanschaffen van een blokhut. Wil je een hele grote blokhut, of juist een kleiner formaat? Daarnaast gebruikt iedereen deze plek voor iets anders. Dit leidt ertoe dat je dus ook zelf kan kiezen hoe je hem kan inrichten.

Waar moet je verder op letten?

Voordat je een blokhut koopt moet je wel aan een aantal dingen denken. Je moet bijvoorbeeld het materiaal kiezen die je wilt gebruiken. Zo heb je keuze uit hout, metaal of kunststof. Elke materiaal heeft zijn eigen voordelen.

Zo straalt hout heel veel warmte uit, metaal is erg onderhoudsvriendelijk en is een kunststof blokhut duurzaam.

Maar heb je een vergunning nodig?

Ook hier moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een blokhut. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat je een vergunning moet aanschaffen.

Wil jij je blokhut binnen 2,5 meter van jouw huis? Dan mag die maximaal 4 meter zijn en niet hoger dan je eigen huis.

Wil jij je blokhut buiten 2,5 meter van je huis bouwen? Dan mag de gehele oppervlakte niet meer dan 30m2 zijn, niet hoger dan 3 meter zijn en mag je het niet gebruiken als slaapkamer of keuken. Overtreed je deze regels niet? Dan hoef je ook geen vergunning aan te vragen.

Nu je alle informatie hebt, ben jij helemaal klaar om je eigen blokhut aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *