Eigen private label koffie beginnen?

Koffie wordt tegenwoordig steeds vaker gedronken. In vrijwel elke stad zijn er leuke, hippe koffietentjes te vinden. Er bestaan ook steeds meer diverse smaken van koffie en er komen ook steeds meer bij doordat mensen graag willen experimenteren met verschillende smaken. Je kunt zelfs ook je eigen koffiemerk starten! Heb jij een eigen restaurant, hotel, espressobar en wil jij graag je eigen koffiemerk serveren?

 

Of ben jij geïnteresseerd in het starten van je eigen koffiemerk? Lees dan snel deze blog door. In deze blog kun je namelijk lezen welke stappen je allemaal moet ondernemen om een zogeheten private label koffie te starten.

De opkomst van private label koffie

Private label koffie is dus het starten van een eigen koffiemerk. Steeds meer mensen starten een eigen koffiemerk omdat ze willen experimenteren met eigen smaken.

 

Bedrijven, vooral horecagelegenheden, maken ook gebruik van private label koffie omdat ze hiermee onderscheidend kunnen zijn. Het kan dus zeer goed zijn voor het aantal bezoekers dat je bedrijf trekt en uiteindelijk is het ook mogelijk om een hogere omzet te behalen.

De stappen voor het starten van een private label koffie

Het starten van een private label koffie kan vrij simpel in drie stappen:

 

Eerst moet je gaan nadenken over de hoeveelheid koffie die je wilt afnemen. Wanneer je voor je horecagelegenheid een private label wil starten, heb je uiteraard meer koffie nodig dan wanneer het voor persoonlijk gebruik is.

 

Ten tweede moet je de smaak van de koffie bepalen. Afhankelijk van de smaak creëer je een eigen aroma, nasmaak en mondgevoel. 

 

Als laatste stap moet je gaan nadenken over de verpakking. De verpakking is zeer belangrijk aangezien dit de aandacht trekt van de bezoeker/klant. Ook met de verpakking zijn er veel variaties mogelijk en is het uiteraard geheel naar eigen smaak te ontwerpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *