Het belang van een betrouwbare zakelijke hostingpartner

De tijd dat alleen de meest vooruitstrevende bedrijven een eigen website hadden is al lang voorbij. Ben je als onderneming niet vindbaar op het internet, dan loop je hopeloos achter. Een website is een visitekaartje, maar ook meer dan dat. Afhankelijk van de onderneming kan het ook een platform zijn voor klanten dat functionaliteiten biedt voor de diensten die zij afnemen.

Om dit platform gebruiksvriendelijk te maken, te houden en bovendien de klant ten alle tijden van dienst te kunnen zijn, is betrouwbare hosting een absolute must. Het kan hierbij simpelweg gaan om het huren van (een deel van) een server, maar ook om het afnemen van clouddiensten en het als reseller aanbieden van webruimte.

Met een betrouwbare zakelijke IT-partner kunnen een hoop zaken bij één partij worden ondergebracht. Let bij het uitzoeken van de juiste partner onder meer op de volgende zaken:

1. Uptime van servers

De uptime van server is het percentage van de tijd dat webhostservers in de lucht zijn en websites dus bereikbaar. De uptime is essentieel, want een niet-bereikbare website kan funest zijn voor de beeldvorming en soms zelfs de omzet van een onderneming.

Let op: de uptime moet extreem hoog zijn. Op het eerste oog kan een uptime van 98% hoog lijken, maar dit betekent dat een website 2% van de tijd niet bereikbaar is. In een week komt dit neer op ruim 3 uur: te veel.

Kies voor een partij met een optimale uptime. Een voorbeeld is Hosted, dat een uptime heeft van 99,9%.

2. Support

Eén van de belangrijkste aspecten van een goede IT-partner is goede support. Een probleem ligt altijd op de loer en in veel gevallen gaat het om problemen die niet direct intern opgelost kunnen worden.

Om problemen toch adequaat af te handelen is het essentieel dat een hostingpartij snelle en goede support kan bieden. Veel hostingbedrijven antwoorden op werkdagen binnen een uur en hebben een noodlijn die 24 uur per dag beschikbaar is.

Dit is een absolute must en een belangrijke zaak om op te letten.

3. Sitebeveiliging

Anno 2018 kan een website niet meer zonder een SSL-certificaat, dat de verbinding tussen de gebruiker en de website beveiligd. Hierin bestaan verschillende gradaties. Voor geen enkele website is een SSL-certificaat overbodig.

Wel is het niet voor iedere site nodig om een hoogwaardig SSL-certificaat te kiezen. Natuurlijk is het wel prettig om deze optie te hebben. Voor websites die een platform hebben dat gebruikt wordt door klanten of websites die werken met veel vertrouwelijke informatie is beveiliging essentieel.

Kies voor een partij die hierin voldoende keuze heeft en bovendien een goede track record.

4. Recensies

Tenslotte: kies voor een partij met een goede staat van dienst onder (voormalige) gebruikers. De bovenstaande essentiële zaken kunnen vermeld staan op de site, maar wanneer het niet goed wordt uitgevoerd is dit niks waard.

De beste controle of een hostingpartij voldoet aan zijn of haar beloftes zijn de recensies. Lees de recensies door en lees tussen de regels: is iemand objectief en zijn er zaken die vaker terugkomen?

Kies altijd voor een partij met goede recensies voor de meest veilige keuze.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *