Je algemene voorwaarden deponeren

Als ondernemer is het verstandig om een lijst met algemene voorwaarden op te stellen. Veel ondernemers plaatsen de algemene voorwaarden vervolgens op hun website, zodat klanten er makkelijk bij kunnen.

Maar er zitten ook allerlei voordelen aan het deponeren van je algemene voorwaarden bij de rechtbank of de KvK. Je bent hier niet toe verplicht, maar vaak is het wel verstandig. In deze blog zal besproken worden waarom het een goed idee is om je algemene voorwaarden te deponeren.

Kosten

Hou er rekening mee dat er kosten zijn verbonden aan het deponeren van je algemene voorwaarden. Deze zijn afhankelijk van waar je je voorwaarden deponeert. Bij de arrondissementsrechtbank kost het je eenmalig € 117, en bij de KvK € 18 per jaar.

Deze kosten vallen natuurlijk hartstikke mee als je ze opweegt tegen de voordelen die het deponeren met zich meebrengt.

Voorkom discussie

Er kunnen soms discussies met andere partijen ontstaan over welke voorwaarden van toepassing waren op het moment dat een overeenkomst tot stand kwam. Wanneer je je algemene voorwaarden bij een rechtbank of de KvK deponeert, komt er een datum op je algemene voorwaarden te staan.

Zo is er meer duidelijkheid omtrent de geldigheid van de voorwaarden en zullen er geen onnodige discussies en frustraties bij je klanten ontstaan.

Algemene voorwaarden opvragen

Wanneer je hoofdzakelijk telefonisch zaken doet, kan de klant je algemene voorwaarden lastig bemachtigen. Dan is het verstandig om je algemene voorwaarden te deponeren. Zo kan je klant altijd bij je algemene voorwaarden. Het enige wat ze hiervoor hoeven doen, is ze opvragen bij de KvK met je KvK-nummer.

Ben je overtuigd en wil je je algemene voorwaarden deponeren, maar heb je zelf absoluut geen zin in al die administratie? Met hun jarenlange ervaring is Veilig Doen een betrouwbaar bedrijf wat je graag helpt bij het deponeren van je algemene voorwaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *