Waarom zijn juridische documenten zo belangrijk voor ondernemers en bedrijven?

Je begint eigen bedrijf, je zorgt dat je de diensten op orde hebt, de tarieven, de materialen en wellicht ga je aan de slag met het bouwen van een website en promoten via social media. Waar veel ondernemers niet aan denken zijn juridische documenten. Vaak denkt men dat het allemaal wel goed komt, maar dit kan soms erg tegenvallen. Wanneer jouw dienstverlening of product duizenden euro’s aan schade veroorzaakt, wie is er dan aansprakelijk. Door je juridische documenten goed op orde te hebben, kan het je uiteindelijk veel kosten besparen.

Privacybeleid

Heeft u een website, dan is het hebben van een goed privacybeleid verplicht in Nederland. Hierin laat je weten aan je klanten wat je doet met de persoonlijke gegevens en hoe lang je deze bewaard. Zorg dus dat je deze altijd op orde hebt als je een eigen website hebt.

Disclaimer

Onderaan een e-mail van een professioneel bedrijf zie je soms een klein tekstje staan. Dit wordt de disclaimer genoemd. Ook op de site is het goed om een disclaimer te plaatsen. Een disclaimer perk je je aansprakelijkheid en geeft de klant duidelijkheid.

Algemene voorwaarden

Ondanks dat het privacybeleid verplicht is in Nederland en de disclaimer erg handig kan zijn, zijn de algemene voorwaarden toch een van de belangrijkste. Hierin verwerk je alles wat van toepassing is tussen de opdracht- en werkgever. Denk bijvoorbeeld aan de aansprakelijkheid, maar ook de betalingsvoorwaarden. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Wil je algemene voorwaarden laten opstellen? Dan is dat wellicht verstandig. Zorg dat het door een specialist wordt uitgevoerd en dat het volledig op maat wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *