Zo verdienen mensen online hun brood

Het is moeilijk voor te stellen, maar 25 jaar geleden had nog lang niet iedereen in Nederland internet. Hadden mensen het wel, dan was het doorgaans een inbelverbinding waarbij je flinke prijzen betaalden om maar heel even online te zijn.

Inmiddels gebruiken we bijna constant internet: om contact te hebben met anderen, om het nieuws te checken, de volgende bus, het weer, te shoppen en nog veel meer. Een grote groep mensen verdient inmiddels hun geld uitsluitend op het internet. Hoe doen ze dat eigenlijk?

E-commerce: een brede naam

E-commerce is een naam die de meeste mensen wel eens langs hebben zien komen. De definitie van E-commerce is: de verzameling van methoden waarop personen en bedrijven handel met elkaar drijven. Dat is een breed begrip en gaat van het verkopen van schoenen via een website tot het leveren van uitgebreide (online) diensten tussen twee bedrijven.

De E-commerce wereld is enorm. Wereldwijd worden er vele miljarden verkocht en jaarlijks groeit de markt nog in een moordend tempo, met name in ontwikkelende landen. De grootste bedrijven ter wereld zijn steeds vaker ook online bedrijven die actief zijn in E-commerce, zoals Google, Ali Express, Amazon en vergelijkbare partijen.

Zelf online producten verkopen

Veel startende online ondernemers beginnen met het verkopen van een product, dat al dan niet fysiek is. Dat kan door zelf een voorraad aan te leggen, maar ook door een webshop te hebben en klanten door te verwijzen naar een andere partij die de voorraad beheert (affiliate marketing).

De ondernemer krijgt hierbij een commissie op iedere verkoop en heeft de producten nooit zelf in beheer of bezit.

Een variant hierop is drop shipping, waarbij de ondernemer op papier wel op een bepaald moment de eigenaar is van een product. Wanneer een klant een order plaatst, geeft de ondernemer deze door aan een groothandelaar of producent. Deze verscheept het product vervolgens direct naar de klant, meestal onder naam van de ondernemer.

Hoewel de ondernemer het product zelf nooit in handen heeft gehad, komt het wel als dusdanig over voor de klant.

Ondernemers werken hierbij meestal met een eigen website, die ze met behulp van van advertenties en/of zoekmachine optimalisatie (hoog komen in de resultaten van Google) onder de aandacht brengen bij de klant.

Met enige oefening kan iedereen op deze wijze online geld gaan verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *