Zorgvergelijkers zijn niet volledig

Iedere laatste 6 weken van het jaar staan in het teken van Sinterklaas, Kerstmis, oud en nieuw en niet te vergeten: het overwegen om te gaan overstappen van zorgverzekering. Voor het jaar 2018 is 6,2 procent van de verzekerde bevolking gewisseld van zorgverzekeraar.

Echter worden wij allemaal vaak onvoldoende geïnformeerd, informatie welke we op het internet opzoeken. Medio november zijn de eerste zorgpremies bekend en vermelden websites deze premies. De eerste consumenten maken dan al een overstap, dit terwijl alle zorgpremies nog niet eens bekend zijn.

Dit is merkwaardig te noemen, maar duidelijk meetbaar aldus Goedkope Zorgverzekering 2019 . nl.

Goed vergelijken

Om echt goed met elkaar te kunnen vergelijken is de laatste jaren de ‘zorgvergelijker’ razend populair. Een groot aantal websites, welke over een AFM vergunning beschikken, een eigen zorgvergelijker. Lekker betrouwbaar, dit kan niet mis gaan zou je denken. Dat blijkt echter niet het geval, bijna iedere zorgvergelijker heeft beperkingen.

Gecontracteerde zorgverleners zijn niet inzichtelijk in deze vergelijkers. Zorgverzekeraars maken deze wel bekend op het moment dat de zorgpremie bekend is gemaakt. Maar dat is in de meeste situaties niet het belangrijkste, schokkender is dat niet alle zorgverzekeraars worden getoond, of niet in de juiste volgorde.

Zo toont Independer standaard op ‘prijs – kwaliteit’ of op ‘populair’, terwijl wij allemaal de goedkoopste zorgverzekering willen hebben. En minder betalen is de drijfveer om te beginnen met de ingewikkelde vergelijking.

Advies voor 2019

  • Kijk diverse websites: PriceWise, Independer en Consumentenbond (iedereen heeft belangen)
  • Heb je een keuze gemaakt, zoek dan nog eens op Google naar zorgpremies van de aanvullende zorgverzekeringen. Wat de meeste mensen niet weten: afsluiten van aanvullende zorgverzekeringen kan namelijk ook bij iedere andere zorgverzekeraar.
  • De meest aantrekkelijke premies / vergoedingen staan dan ook weer op Goedkope Zorgverzekering 2019. Dit beeld geeft je een goede uitgangspositie: Maar pas op: ook deze website is niet volledig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *