5 wordpress plugins die je moet hebben.

Alhoewel het niet zo heel erg lastig is om een blog te starten bij WordPress, is het toch wel handig dat je over enige technische kennis beschikt. Je kunt natuurlijk een website laten bouwen door een internetbureau zoals DoubleWeb, maar een website opbouwen is het eerste. De vraag is, hoe verder? In dit artikel lees je over 5 plugins die je móét hebben.

Voordat je begint met lezen is het handig om eerst te zorgen voor een drietal zaken, namelijk: zorg ervoor dat je WordPress helemaal up to date is, kortom, zorg dat je de nieuwste versie hebt. Kijk vervolgens naar de specificaties en maak een backup van je blog. Vergeet hierbij zeker niet je database! Oké op naar de 5 plugins!

Twitter

Het is natuurlijk heel erg handig als je weet hoe je tweets in WordPress kunt integreren. Een handige plugin die je hier perfect bij kan helpen is ‘Blackbird Pie’. Je kunt ook nakijken hoe je uiteindelijke tweet er uit komt te zien gebaseerd op de URL van de tweet die je makkelijk van het web af kunt halen. Dit kun je doen door op de tijdsaanduiding van een tweet te klikken.

WordPress SEO

SEO staat voor  Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie. Vandaar dat het woord ‘SEO’ ook verstopt zit in het All in One SEO pack. Deze plugin zorgt ervoor dat je alle technische eisen op orde gaat hebben, zodat jij goede Google resultaten zult krijgen. Niet onbelangrijk dus!

Google Analytics

De plugin ‘Google Analytics for WordPress’ zorgt ervoor dat je gelijk alle pagina’s van tracking via Google Analytics kunt zien. Maar ook kun je bijvoorbeeld click-outs en downloads meten.

jQuery Lightbox

De plugin jQuery zorgt ervoor dat de afbeeldingen worden vergroot op een mooie manier, dus de afbeeldingen hoef je niet te laten bewerken door een WordPress specialist. Houd er wel rekening mee dat je de HTML in zal moeten duiken bij elke afbeelding.

AddThis Social Bookmarking

De plugin AddThis Social Bookmarking is ervoor bedoeld dat de lezers van jouw blog het blog met anderen kunnen delen. Handig dus! Maar er is best wat technische kennis voor vereist, dus het kost even wat moeite om dit onder de knie te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *