Cadeauzakjes kopen – extra attentie om je spullen te overhandigen

Er zijn twee manieren om artikelen te verpakken en dan te versturen of mee te geven. De eerste is een normale plastic zak; tegenwoordig wordt die rap vervangen door een sterke papieren draagtas of zak. En de tweede is een aansprekende verpakking, ook als zak uitgevoerd. Dit is typisch een cadeauzak. Je ziet dat aan de uitstraling. Deze blog schetst de cadeauzakjes die het meest gewild zijn. Maak er even kennis mee zodat je weet hoe je cadeauzakjes kopen kunt die het beste bij jou en je business zouden passen.

De puntzak

Puntzakjes zijn al heel lang gewild bij de voedingsindustrie. Hier doe je dus etenswaren in. Het cellofaan is voedselvriendelijk en een puntzak kan meer inhoud bevatten dan de concurrent, het blokbodemzakje (zie hierna). Het puntzakje laat zich vlot sluiten met een handige clip. Alternatief is om hem te sluiten met een zwierig lint. De inhoud van het zakje mag gezien want het cellofaan verhult niets.

Blokbodemzakje als cadeauzakjes kopen

Hier heb je een goedkoop zakje dat ondanks de scherpe prijs toch goed oogt. Net als bij de puntzak is transparantie alles en daarom leent het zich goed voor lekkers uit de snoepgoed- en chocoladezaak. Je ziet meteen wat je krijgt achter het glasheldere cellofaan. Dit cadeauzakje zet je ook makkelijk neer op tafelblad of kastblad.

Cadeauzakjes kopen van kraft of organza

Dit zakje heeft niet de transparantie van blokbodemzakje of puntzakje. Het is gemaakt van wit of bruin papier en toont vaak een vrolijk dessin. De zakjes zijn gemaakt van polyester en hebben een handig sluitkoord. Door het venster in het papier zie je een deel van de inhoud.

Diamantzakken

Een nogal hoekige variant is de diamantzak die rust op een bodem van karton en verder de vorm aanneemt van een diamant. Hier heb je een zakje dat luxe wil uitstralen, vandaar ook dat de bodem vaak in goud of zilver is uitgevoerd. Bovenin gloort vaak een trotse strik of een wuft cadeaulint. Ideale zakjes voor chique cadeaus.

Cadeauzakjes kopen voor wijnflessen

Het wordt steeds vaker gegeven: een fraaie wijn. Daar hoort natuurlijk ook een zak omheen want een kale fles lijkt op iets dat je zo uit de supermarkt hebt weg gegraaid. Een wijnfleszak is vaak van papier en vrij smal en hoog. Je kunt te kust en te keur kiezen uit de vele designs. Er is er vast eentje bij die bij de uitstraling van jouw bedrijf past. Met een wijnfleszak geef je de wijn op een elegante manier net dat beetje ‘body’ meer.

Foliezakjes

Heb je zaken weg te geven of te verkopen die vrij plat zijn? Dan zijn de foliezakjes ideaal. Daar passen bijvoorbeeld wenskaarten en cadeau- of andere waardebonnen mooi in. Ook tijdschriften heb je snel netjes regenvrij en wat kostbaarder gemaakt door die in glanzende foliezakjes te schuiven. Je hebt ze in diverse maten.

Cadeauzakjes kopen als je gift bags nodig hebt

Sommige cadeaus hebben letterlijk flink gewicht. Om die kilo’s te verpakken kun je het best naar een gift bag grijpen. Deze zak kan heel wat gewicht aan. Je hebt ze in een neutrale uitstraling maar ook verrijkt met mooie designs.

Nog meer cadeauzakjes

Tot zover de populaire cadeauzakjes. Tijdens belangrijke feestdagen (Sinterklaas, Kerst) verschijnen er nog speciale zakjes op de markt. Je kunt dan cadeauzakjes of cadeautasjes kopen met een bepaald thema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *