E-fulfilment inzetten voor bedrijven

Wanneer je een eigen bedrijfje hebt, komen hier veel dingen bij kijken. Vaak ben je een hoop tijd kwijt aan het logistieke aspect en dan hebben we het nog niet eens gehad over de marketing kant van het bedrijf. Toch is er een mogelijkheid om een hoop tijd vrij te krijgen. Je kan namelijk het logistieke gedeelte uitbesteden aan een E-fulfilment bedrijf. Zij nemen dit gedeelte dan van je over in verschillende gradaties zodat je zelf veel meer tijd over houdt voor nadere werkzaamheden. In deze tekst gaan we kijken wat een E-fulfilment bedrijf precies voor je kan betekenen en waarom een E-fulfilment inzetten voor bedrijven een verstandige keuze kan zijn.

 

E-fulfilment inzetten voor bedrijven

Een E-fulfilment bedrijf kan dus de gehele logistieke tak van jouw bedrijf overnemen. Hiermee bedoelen we vanaf het moment dat iets besteld wordt in jouw webwinkel tot aan het afleveren van het product en het eventuele verwerken van een verzending die retour is verzonden. Dat is dus een hele hoop werk die jij zelf niet meer hoeft te doen. Als eigenaar van een webwinkel heb je wel betere dingen te doen dan tig keer per dag naar het postkantoor rijden om pakketjes weg te brengen. Het bedrijf werkt nauw met jou samen waardoor zij dus een melding krijgen wanneer er een product bestelt wordt. Zij halen dit product uit hun magazijn en verzenden dit naar de klant toe.

 

Voordelen van E-fulfilment

Aan E-fulfilment inzetten voor bedrijven zitten dan ook een hoop voordelen verbonden. Allereerst is het natuurlijk hartstikke fijn dat je zoveel van de werkzaamheden uit handen kan geven. Je houdt hierdoor een hoop tijd over die je kan besteden aan de groei van de webwinkel of aan het verbeteren van de kwaliteit van de webwinkel. Daarnaast is het niet altijd mogelijk om een groot magazijn te hebben. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de producten die je in de webwinkel verkoopt vrij groot zijn. Wanneer klanten deze bestellen moet je deze soms eerst zelf bestellen omdat je niet voldoende ruimte hebt om de producten op te slaan. Wanneer je E-fulfilment inzetten voor je bedrijf is dat helemaal niet nodig. Het bedrijf dat de E-fulfilment uitvoert, heeft namelijk een magazijn waar zij de spullen voor jou opslaan. Omdat zij vaak met meerdere webshops samenwerken, is er voldoende ruimte om producten op te slaan zodat deze tijdig verzonden kunnen worden naar de klant. In plaats van een hele hoop ritjes per dag om de producten zelf te bezorgen, gaat het E-fulfilment bedrijf eens per dag en verzenden zij alles ineens. Omdat het bedrijf vaak veel pakketten verzend per dag, hebben zij ook nog wel eens verlaagde tarieven voor het verzenden van de producten. Hierdoor bespaar je dus ook nog eens geld bij het verzenden van jouw artikelen.

 

Tot slot
Mocht je tijd te kort komen en heb je onvoldoende ruimte om voldoende voorraad op te slaan, dan is E-fulfilment een goede oplossing voor jouw bedrijf. Hierdoor heb je veel meer tijd over.

 

Bron: ecommercewebshops.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *