4 Tips bij het kopen van audio hardware op het internet

Als je audioapparatuur wilt aanschaffen online in plaats van in de winkel? Dan moet je goed opletten op een aantal onderdelen. Zo zou je niet direct denken dat je bepaalde onderdelen maar beter in een winkel kunt kopen in plaats van online, maar waarom?

In dit artikel geven we je 5-handige tips als je van plan bent om online audio hardware zoals bijvoorbeeld studio monitoren te kopen.

1. Zakelijk of particulier kopen

Als je als particulier een leuk midi keyboard koopt of studio speakers, dan is het geen probleem om dit later weer terug te sturen.

Webshops hebben vaak goede regelingen waardoor je gemakkelijk de producten kunt terugsturen, wat bij audio hardware vaak het geval is. Echter, als je een aankoop zakelijk doet is dit anders.

Webshops zijn niet verplicht om het product retour te nemen en kunnen je met alle dozen opgezadeld laten. Let daarom altijd goed op bij de voorwaarden van de webshop waar je koopt!

2. Online of in de winkel?

Bepaalde dingen moet je simpel weg gewoon eens ervaren in het echt.

Je koopt tenslotte ook niet elke auto online (behalve een Tesla natuurlijk). Speakers wil je graag eens horen zodat je de kwaliteit kunt vergelijken hoewel dat bij een versterker bijvoorbeeld niet altijd nodig is.

Gevoelsproducten die men anders kan ervaren wordt altijd bij aangeraden om ze te bekijken en ervaren in de winkel, mocht je de kans hebben natuurlijk.

3. Waar kopen?

Kijk goed bij welke webshop je koopt, er is namelijk erg veel aanbod. Webshops als Bax Music en Tonecontrol zijn erg bekend en hebben goede voorwaarden.

Let ook op bij de aanschaf van 2de hands apparatuur, je weet niet wat er mee gebeurd is en hoe voorzichtig de vorige eigenaar was met de apparatuur. We raden dan ook altijd aan om goed te kijken wat je koopt en als je er totaal geen verstand van hebt – koop het dan nieuw in de winkel of webshop.

Daarbij is ook dat als je via Marktplaats koopt je niet altijd weet wat je thuisgestuurd krijgt mocht je voor verzenden kiezen.

4. Welke kantoor speakers?

Heb je een leuke set speakers gekocht? Let op! Niet altijd wordt online de juiste of benodigde bekabeling meegeleverd. Zo kan het zijn dat je niet de juiste kabels krijgt voor je situatie met een versterker bijvoorbeeld.

Het is jammer als je met vreugd aan het wachten bent op je bestelling en je het niet direct kunt ervaren omdat je niet de juiste bekabeling hebt.

Succes met je aankoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *